https://www.sabah.com.tr
1 kg kayısı
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
6 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik krema
Süslemek için:
Kayısı
Acıbadem
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Bir kapta 1 çorba kaşığı tozşeker ile limon suyunu karıştırın.
Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Kalan tozşeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
Bu karışımı benmari usulü, arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin.
Krema iyice yumuşadıktan sonra kaynamadan ateşten alın ve dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurtanın akını iyice çırpın ve krema ılıkken ilave edin.
Dilimlenmiş kayısıları kuplara pay edin ve üzerine hazırladığınız kremadan koyun.
Daha sonra hazır kremayı pay edin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Üzerini kayısı ve acıbadem ile süsleyip, servis yapın.
|