|
Haydari |
 |
durbaba
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24630
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birkaç dal maydanoz
Yeterince tuz
Yoğurdu bir kâseye koyunuz. Çok az su ilave ederek çırpınız. Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. İçine sırasıyla kimyonu, kekiği, karabiberi, kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam ediniz. Zaman zaman tadarak lezzetini kontrol ediniz. Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltınız. En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getiriniz. İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek te-reyağ kıvamıdır. Yaptığınız karışım bu kıvama gelince bir kayık tabağına yerleştiriniz. Çatalla üzerini şekillendiriniz. Maydanoz yaprakları ve kara zeytin, kırmızı turpla süsleyip, ikram ediniz.
Not: Haydari'nin renginin kırmızı olmasını istiyorsanız biraz sulandırılmış domates salçası ilave edebilirsiniz. Kırmızı pul biber de rengini pembeleştirir ama tadını acılaştırır. Acı sevenlere tavsiye olunur.
Fotoğraf "beyaz yıldız" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Haydari |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7478
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2006
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyazpeynir rendesi
3 diş sarımsak
kuru nane
1 fincan zeytinyağı
kimyon
üzerine serpmek için kırmızıbiber
yeterince tuz
Sarımsaklar iyice ezilir. Süzme yoğurt, nane, beyazpeynir rendesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ile birlikte iyice karıştırılır. Üzerine kırmızıbiber ve arzu edilirse çok az nane serpilerek servis yapılır.
Fotoğraf "ayçiçeğim" tarafından gönderildi. 08.05.2019
|
Haydari |
 |
Samsun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6948
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Süzme yoğurdu çukur bir kaba koyun. Bir kaşık su ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sarmısağı ayıklayın bir havanda yarım kaşık tuz ile dövün. Yoğurt, sarımsak ve naneyi karıştırın. Yayvan bir tabağa alın. Üzerine kırmızı biberi ekin ve sofraya getirin. Süzme yoğurt yağsız ise zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Not: Bu tarife yarım su bardağı ufalanmış veya rendelenmiş beyaz peynir de katabilirsiniz
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2023
|
Haydari |
 |
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6706
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi süzülmüs yoğurt
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çorba kasigi zeytinyağı
Tuz, birkaç dal maydanoz
1- Yogurdu bir kâseye koyup, çok az su ilâve ederek, karistirarak kaymak kivamina getiriniz.
2- Içerisine bütün malzemeleri koyup, karistiriniz.
3- Kayik salata tabagina koyup, kasikla yüzeyini düzeltiniz.
4- Maydanoz dallari ile süsleyip, servis yapiniz.
ML® Haydari (görsel)
Fotoğraf "Ay-Su" tarafından gönderildi. 15.05.2018
|
Haydari |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3829
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
½ demet dereotu
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Bir kasenin içine rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış dereotunu süzme yoğurdu koyun ve karıştırın. Zeytinyağı ve tuz ilave edin.

|
|