|
|
Haydari |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59717
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2011
3,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
Esra Çolak
750 gr süzme yoğurt
150 gr Labne peyniri
1 büyük demet dereotu
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane (ya da çeyrek demet ince kıyılmış taze nane)
Derin bir karıştırma kabına yoğurdumuzu ve labne peynirimizi alalım, üzerine sırasıyla, ince ince kıydığımız dereotlarını, havanda dövdüğümüz (yada ince kıydığımız) sarımsaklarımızı, nanemizi, tuzumuzu ve zeytinyağımızı ilave edip karıştıralım. Karışımızı servis kabımıza alıp üzerini dereotu ve nane ile süsleyelim ve buzdolabında bir süre bekletelim.
Ben renk açısından kontrast oluşturması için süsleme yaparken pul biberde kullanıyorum.
ML® Haydari (görsel)
|
|
Haydari Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|