Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Hayhay Çöreği (1 adet - 16,908 defa bakıldı)

Hayhay Çöreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hayhay Çöreği

necmiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.12.2012
Mesajlar: 42
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc85057
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012
1,898 defa indirildi / yazdırıldı




Turgay Günaydı

500g buğday unu
1 su bardağı kepek
1 su bardağı yoğurt
1/2 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay bardağı tahin yağı (Marketlerde satılan 500 ml kavanozlardaki tahinler yarıya kadar çöker üst kısımlarına yağı çıkar. Her kavanozdan yarım bardak susam yağı çıkar.)
1/2 çay bardağı çam salgı balı (Marketlerde satılır.)
1 paket instant maya
1 çay kaşığı karbonat

Unumuzu bir yoğurma kabına boşaltıp kepekle karıştırıyoruz. Orta yerini açıp malzemeleri boşaltıyoruz. Yoğururken hamurun sertlik derecesi kas sertliği denen bir kıvamda olacak. Bu kıvama gelene kadar su katıyoruz. Kas sertliği bir kasapta satılan kırmızı et sertliğidir.
Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra çöreğimizi yuvarlayıp elimizle yarım futbol topu şeklinde yassılayarak yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz. Üstünü bir havluyla örtüp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırınımızda 1,5 saat aynı derecede pişiriyoruz. Fırından çıkan çöreği yarım saat bir havluya sarıp dinlenmeye bırakıyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 1.5 saat sürede mutlaka çıkarılması gerekiyor.






Hayhay Çöreği Tarifleri Açma Tarifleri



(1 adet Hayhay Çöreği 16,908 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort