Kısa URL: https://ml.md/lc38264
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
0.5 kg. kemikli kuzu eti
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak un
1 soğan
maydanoz
3 kaşık margarin
1 yumurta
tuz
karabiber.
Yapılışı
Un yumurta ile katı bir hamur yapılır. Merdane ile açılıp kurumaya bırakılır. Yarım kg kemikli kuzu eti içine maydanoz ve soğan koyarak haşlanır. Etler kemiklerinden ayrıldığı zaman ayıklanıp didiklenirler. Çorba suyu süzülüp içine haşlanmış nohutlar atılır. Didiklenen etlere tuz ve karabiber ilave edilir. Kuruyup küçük parçalara kırılmış hamur kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir tavada kırmızıbiberle kızdırılan yağ çorbaya dökülerek servis yapılır.