|
Hazar Göl Balığı Kızartması (Elazığ) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167573
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Göl balığı
Zeytinyağı
Tuz
Bir leğende balıklar yıkanır.
Balığın üstündeki sert pullar bıçak yardımı ile törpülenir.
Karın kısmından kesilerek içi ayıklanır ve temizlenir.
Bir kenara alınan balıkların suyu süzdürülür.
Bir tavaya zeytinyağı alınır ve eritilerek iyice kızdırılır.
Temizlenmiş balıklar tuzlanır.
Tuzlanan balıklar tuzunu alması için 30 dk kadar bekletilir.
Tuzlanan balıklar kızgın yağın içince önce sırt üstü bırakılır.
4-5 dk kadar kızartılan balık ters çevrilerek alt-üst edilir.
Çift taraflı altın sarısı olacak şekilde kızartılarak yağdan alınır.
Sıcak olarak servis edilir.
|
|