500 g Kuru Kadayıf
Yarım kalıp (100 g) Hellim
4 parça Bonfile
1 çorba kaşığı Karabiber
2 adet Yumurta
1 su bardağı Un
Yarım adet Mandalinanın ya da Limonun Suyu
Zeytinyağı (Kızartmak için)
80 gramlık porsiyonlar halinde bonfileyi kasaba şinitzellik olarak dövdürün. Paneleme işlemi için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki 3 kaba, sırasıyla 1 su bardağı un, 2 adet çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfla iyice karışmış rendelenmiş 100 g hellim peynirini koyarak, 3lü bir istasyon hazırlayın. Tüm bu ön hazırlıkla süreci hızlıca tamamlayabileceksiniz.
Bonfileleri 1er çorba kaşığı tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Pane işlemindeki sıra, un, yumurta ve kadayıf şeklinde. Bu şekilde tüm malzemeler rahatça eti kaplayacaklar ve pişerken ayrılmayacaklar.
İki şinitzeli rahatça pişirebileceğiniz Fontignac Brest 28 santimlik seramik kızartma tavasına, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı döküp, ısınması için ocağın altını açın. Yağın ideal ısıyı koruyabilmesi için her seferinde iki tane şinitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şinitzellerin iki tarafı da altın rengini alıp, iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan, servis edin.
|