Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Herse (Darende Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Herse (Darende Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171255
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2023
360 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 tavuk göğsü veya ½ kg dana sırt eti
1 küçük kâse akşamdan ıslatılmış dövme (gendime)
2-3 yemek kaşığı
Tereyağı
Tuz

Eti temizleyin ve yıkayın. Bir tencerede bol su ile ocak üzerine koyun.
Etin pişmesine yakın, et suyundan 1 çay bardağı aldıktan sonra tuz ve ıslatılmış süzülmüş dövmeyi ilave edin.
Dövmeler iyice açılıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra suyu eksildiğinde sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kaşık tencerenin dibine değdirilmez. İyice eriyen dövmeyi ateşten alın.
Eğer tavuk eti ile pişmiş ise, pilavın içinden etleri alıp kemiklerinden ayrın.
Ayrılan etleri lifleri yönünde didikleyerek tekrar dövmenin içine katın.
Tahta bir tokaç (Havaneli şeklinde sağlam ağaçtan yapılmış bir araç) ile döverek dövme ve eti birbirine iyice kaynaştırın.
Servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş yakılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

Not: Bu yemek sıcak yenen, ikinci öğüne kalmayan bir yemek türüdür. Özel günlerde yapılır. Pişme süresi çok kısık ateşte 3-4 saatten az olmadığı için, çok sık yapılmaz. Önceden alınan bir çay bardağı tavuk veya et suyu dövme anında pilavı gevşetmek amacı ile kullanılabilir.







Herse (Darende Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Herse (Darende Malatya) 294 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort