|
Hesirde Tatlısı (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171876
Gönderme Tarihi: 06.May.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 su bardağı dut pekmezi
2 su bardağı su
1 su bardağı nişe (buğday nişastası)
3–4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı dut pekmezini, 2 su bardağı su ile sulandırın.
1 su bardağı nişastayla karıştırın.
Ardından iyice çırpın.
Ateşte karıştırarak muhallebiden biraz koyuca olacak şekilde pişirin.
Servis tabağına alın.
Üzerine eritilmiş tereyağı ve dövülmüş ceviz dökerek servis yapın.
|
|