|
|
HIDIRELLEZ KURABİYESİ |
|
Sergün
Aşçı
Kayıt: 23.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc62961
Gönderme Tarihi: 04.May.2011
7,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 6-7 su bardağı un
Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tozşekeri katın.
Tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ama ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonrada hafifçe bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve sıcak fırında üzeri sarı-kahverengi oluncaya dek en az 25 dakika pişirin. Çıkarın ve soğuyunca servise sunun.
|
|
HIDIRELLEZ KURABİYESİ Tarifleri Rumeli Yemekleri
|
|