www.miele.com.tr
1000 gr. Hindi Göğüs
Dolgu malzemesi:
100 gr. Mascarpone peyniri
3 yemek kaşığı Karabuğday
3 yemek kaşığı Crème fraîche
1 Yumurta sarısı
1 küçük Soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı Maydanoz, kıyılmış
2 yemek kaşığı kıyılmış Dereotu
Tuz
Karabiber, beyaz
Biber
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 diş Sarımsak
Sos malzemesi:
125 ml Krema
125 ml Et suyu
3 yemek kaşığı açık sos kıvamlayıcı
Hindi göğsünün içine yandan bir cep açınız.
İçine doldurmak için yumurta sarısı, soğan, Crème fraîche ve baharatlı otları karıştırınız. Tuz ve karabiberle tatlandırınız.
Bu karışımı açılan cep içine koyunuz.
Kürdanla kapatınız.
Sarımsakları biraz tuzla eziniz, karabiber, biber ve zeytinyağı ile karıştırınız.
Doldurulmuş eti yağlayınız bir GurmeKızartma kabının içine yatırınız ve üstü açık pişiriniz, arada bir çeviriniz.
Kızartma sosunu krema ve et suyu ile çoğaltınız ve sos bağlayıcı ile koyulaştırınız ve dilimlenmiş etin üzerine gezdiriniz.
|