https://gasturder.org.tr
Bir paket Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (KALEM KESME)
Köfte için:
500 gr hindi kıyma (hazır sarkuterıde ıkbal marka kullanılabılır dıgerlerı yoktur. Hındı kıyma kullanılamaz.)
2 adet yumurta
150 gr mısır gevreği (mısır gevreği satın alınırken içeriğinde gluten bulunmadığına emin olunmalıdır.) hazır gevregı bulunması cok zor
1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
5 diş sarımsak
60 gr rende parmesan peyniri (parmesan yerıne sek kasar peynırı uygun olur
½ bağ yeşil soğan
½ bağ maydanoz
Yarım çay kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıvıyağ
Tuz
Taze çekilmiş tane karabiber
Domates Sosu:
2 su bardağı domates püresi
1 adet küçük doğan
2 diş sarımsak
10 adet taze fesleğen yaprağı
Makarnayı tuz eklenmiş 5 lt suda, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün.
Mısır gevreğini havanda döerek veya blenderdan geçirerek un haline getirin.
Hindi kıymanın üzerine 2 yumurtayı kırın.
2 yemek kaşığı zeytinyağı, soğan, sarımsak, maydanoz, yeşil soğan, karabiber, tuz, mısır gevreği ve püre zencefili kıyma ile karıştırın.
Tüm malzemeyi iyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.
Sıvıyağda köfteleri kızartın.
Domates sosunu hazırlamak için 2 kaşık zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsağı çevirin.
Üzerine domates püresini ekleyin. Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan en son doğranmış fesleğen yapraklarını ekleyin.
Haşlanmış makarnayı 2 kaşık zeytinyağı ile karıştırın ve tabaklara alın.
Makarnanın üzerine domates sosunu gezdirin ve birkaç adet köfte ile servis edin.
|