700 gr Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
200 gr un
350 ml su
1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)
1 çorba kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Sıvıyağ (kızartmak için)
Çöp şiş
Etleri, 3 veya 4 adet ve hafif aralıklı olarak çöp şiş çubuklarına dizin.
Unun ortasını havuz şeklinde açın. Karıştırarak ve yavaş yavaş suyu akıtın. Yumurta, kabartma tozu ve tuzu katıp, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. En az 10 dak. buzdolabında dinlendirin.
Yağı kızdırın. Etli çubukları unlu karışıma batırıp, her taraflarını bulayın. Üzerlerindeki fazla bulamacı süzerek, her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün.
Arzu ederseniz ketçap ile birlikte servis yapın.
|