|
|
Hindili Enginar |
|
fatin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc92730
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2013
3,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 adet temizlenmiş enginar
500 gr kuşbaşı doğranmış hindi göğsü
2 adet havuç
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
3 diş sarımsak
2 adet soğan
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar sıvı yağ
yeteri kadar üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
Enginarları yayvan bir tencereye dizin. Havucu dilimleyin ve enginarların üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ, tuz ve az su koyun. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Ayrı bir tencereye sıvı yağ dökün. Kuşbaşı hindi etlerini koyarak kavurun. Soğanı ve sarımsağı doğrayarak üzerine ilave edin. Üzerine sana yı, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişirin. Üzerine sütü de azar azar ilave ederek karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz enginarları fırın kabına dizin. içlerine ve üzerlerine hindili harcı paylaştırın ve pişen havuçlardan koyun. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine serpin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişirin, sonrasında servise alın.
|
|
Hindili Enginar Tarifleri Lahana Tarifleri
|
|