Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hindinin Dolmaya Hazırlanışı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindinin Dolmaya Hazırlanışı

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc81730
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012
1,697 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1) Üzerinde ince tüyleri hafif tüpgazda veya havagazında veya tuzda biraz ispirto yakarak 4-5 saniyede tütsüleyiniz.
2) Sonra hindinin gerisinin etrafını lira büyüklüğünde kesip sol elinizle hindinin göğüs bitiş kemiğinin üzerinden tutup sağ elinizin orta parmağıyla hindinin gerisinden bağırsaklarını, taşlığını, ciğerini çıkarınız.
3) Sonra tam ensesinden boynunun derisini yarıp boynunu kesiniz. Bu durumda boyun derisi göğüse bitişik, hindinin üstünde kalmalıdır.
4) Sonra ensesinden kursağını çıkarıp atınız ve sonra kanatlarını kesiniz; bacaklarını oynak yerinin 2 santim üstünden kesip atınız.
5) Boynunu kestiğiniz kemiğin dibinden ve etrafından keskin bir bıçağın ucu ile çizerek başparmağınızla eti aşağıya doğru iterek eti sıyırınız.
6) Sonra lades kemiğini bıçağın ucu ile sıyırıp çıkarınız.
7) Göğüs kemiğinin tam üzerinden eti iterek sıyırınız ve boyun kemiğinin dibinden hindiyi çengele asıp hiç yırtmadan kemik etraflarını hafif bıçağın ucu ile çizip etini parmaklarınızla iterek ve devamlı dışa sarkıtarak kuyruğuna kadar sıyırıp tam kuyruğun ucundan kemiği kesip çıkarınız.
8) Bu durumda da hindinin içi tamamen dışına dönmüş vaziyettedir. Butların iç taraftaki kısa kemikleri de kazıyarak çıkarınız ve hindinin dışta olan içini tekrar içine çeviriniz ve sırtüstü bir tepsiye koyunuz. Artık hindi, doldurmaya hazırdır.






Hindinin Dolmaya Hazırlanışı Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Hindinin Dolmaya Hazırlanışı 11,466 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort