Yoğun kıvamlı, eşsiz aromalı ve vegan beslenmesinin vazgeçilmezi hindistancevizi sütü, hindistancevizi ağacının meyvesi olan olgun kahverengi hindistan cevizinin beyaz kısmından yapılır. Sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir.
Hindistancevizi sütünün kalın kıvamı, kremsi bir dokusu ve hafif doğal tatlılığı vardır.
Tayland ve diğer Güneydoğu Asya mutfaklarında daha çok tercih edilir. Hindistan ve bazı Güney Amerika ve Karayip ülkelerinde de popülerdir.
Hindistan cevizi sütü, doğal olarak olgunlaşmamış yeşilhindistan cevizinde bulunan hindistan cevizi suyu ile karıştırılmamalıdır. Hindistancevizi suyundan farklı olarak, sütü doğal şekilde meydana gelmez. Bunun yerine, katı hindistancevizi eti yaklaşık % 50 su ile karıştırılarak, hindistancevizi sütü yapılır.
Buna karşılık, hindistancevizi suyu yaklaşık %94 sudur.
|