|
|
Hindistancevizli Karbeyaz Elma Tatlısı |
|
Hazan Yaprakları
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2009
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81418
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2012
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Ülker Sade Pötibör Bisküvi
1 paket Ülker Kakaolu Pötibör Bisküvi
1,5 paket sade pötibör
5 adet Amasya elması
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı hindistancevizi
5 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine serpmek için:
Bolca hindistancevizi
Elmaları soyup ikiye kesin ve ortalarını oyun. Bir tencereye dizip 1,5 bardak süt, vanilya ekleyin. Elmaların üzerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Kakaolu pötibör bisküvileri toz haline getirin. Krema için verilen malzemeyi küçük bir tencerede devamlı karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp mikserle çırparak biraz soğutun.
Sade pötibörleri soğuk süte batırıp cam kalıbın içine iki kat halinde dizin.
Elmaları tencereden alın. Kakaolu bisküvi tozuna elmaları pişirdiğiniz sütten birkaç kaşık ekleyerek karıştırın. Bu karışımla elmaların ortasını doldurup bisküvi tabanının üzerine yan yana dizin. (dolgulu kısmı altta kalacak şekilde elmaları ters kapatın)
Ilık muhallebiyi elmaların üzerine boşaltın. Üstünü bolca hindistancevizi ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletip servis yapın.
|
|
Hindistancevizli Karbeyaz Elma Tatlısı Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|