Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hindistancevizli Kayısılı Pirinç Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindistancevizli Kayısılı Pirinç Tatlısı

DSL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc11092
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2007
2,640 defa indirildi / yazdırıldı




500 ml süt
125 g hindistancevizi rendesi
50 g pirinç
1 çubuk tarçın
1 parça limon kabuğu
4 yaprak açık renkli jelatin
200 g krema
1 paket vanilya
750 g kayısı
2 çorba kaşığı dilimlenmiş badem
2 çorba kasığı şeker
3-4 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Biraz limon otu (melîs)

Sütü hindistancevizi ile bir taşım kaynatın, bir tülbentten geçirin, tülbentteki hindistancevizini iyice sıkın. Sütü, pirinç, tarçın ve limon kabuğu ile kaynatın, ateşi kısın ve pirinci 30 dakika demlemeğe bırakın, arada bir karıştırın. Jelatini 5 dakika süreyle soğuk suya bastırın. Tarçın ve limon kabuklarını sütpirinçten çıkarın. Tatlıyı biraz soğumaya bırakın. Jelatini ellerinizin arasında iyice sıkın ve sütlü pirincin içinde eritin. Sütlü pirinci soğuk bir yere kaldırın. Sertleşmeye yüz tutunca çırpılmış krema ve vaniyla karıştırın. Sütlü pirinci 6 küçük kaba doldurun ve 6 saat (1 gece) bozudolabında sertleşmeye bırakın. Kayısıları yıkayın, çekirdekleri çıkarın ve dilimleyin. Bademleri teflon tavada pembeleştirin, bir tabağa alın. Şekeri aynı tavaya dökün ve karamel haline getirin, limon suyu dökerek karıştırın, tereyağı ilave edin. Kayısıları bu karışımın içine atarak biraz karıştırın. Kalıpları ters çevirerek sütlü pirinci tabaklara dizin. Kayısı, badem ve limon otu yaprakları ile dekore edin.






Hindistancevizli Kayısılı Pirinç Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Hindistancevizli Kayısılı Pirinç Tatlısı 88,870 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort