Malzeme:
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 + 1/4 su bardağı krema
300 gr bitter çikolata
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Beyazını, tozşekeri ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı büyük boy yuvarlak tart tepsisine elinizle bastırarak iyice yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında altın sarısı rengini alana kadar 10 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Kremayı orta ateşte ısıtıp ufak parçalara ayırmış olduğunuz bitter çikolatayı ilave edin. Çikolata iyice eriyince ocaktan alın, ılınınca hindistancevizinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra 7 santim çapında yuvarlak bir kesici yardımıyla kesin. Servis yapın.
|