250 gr. un (8 çorba kaşığı dolusu)
150 gr. margarin
2 adet yumurta
50 gr. pudraşekeri
Vanilya
Salçası için:
200 gr. ceviz içi
1 adet yumurta
100 gr. pudraşekeri veya tozşeker (4 çorba kaşığı)
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı marmelât
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup, incecik kıyınız.
Tekrar ortasını açıp, 2 yumurta yayı koyup, bir hamur yapınız.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdaneyle 7-8 mm. incelikte açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayınız.
Diğer tarafta cevizi ayıklayıp, makinede çekiniz.
Çekilen cevize, pudraşekerini, 2 yumurta akıyla 1 bütün yumurtayı kırıp, iyice karıştırınız.
Hazırladığınız bu cevizli salçayı tepside yayılmış hamurun üzerine döküp, muntazam yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, ortadan daha az ısılı fırında salça ve hamur pişinceye kadar bırakınız.
Fırından alınca biraz soğutup, üzerine 2 çorba kaşığı marmelâtı muntazam yayınız.
Her tarafını hindistancevizi ile kaplayınız.
Sonra keskin bir bıçakla kare, dikdörtgen, baklava vb. şekillerde küçük küçük kesip, servis yapınız.
|