|
|
Hint Tavuğu |
|
tolgahan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc129686
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2017
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
500 gram kemiksiz ve derisiz tavuk (iri parçalar halinde doğranmış)
1 çorba kaşığı çiçek balı
3 çorba kaşığı nohut unu
200 ml krema
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 büyük boy beyaz soğan
Yarım limonun suyu
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
Tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Toz tarçın
Toz zencefil
Domates salçası
Süzme yoğurdu, nohut ununu, ezilmiş sarımsağı, ince doğranmış 1 adet sivri biberi, 1 tutam tuzu, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 tutam kırmızı toz biberi, 1 tutam zencefili iyice karıştırarak macun kıvamına getirin.
İrice doğranan tavuklar ile iyice harmanlayın ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bir tencereye 3 çorba kaşığı kadar tereyağı ekleyin ve eritin.
Üzerine ince doğranmış soğanları, julyen doğranmış 1 adet sivri biberi, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 tutam kırmızı toz biberi ve bir fiske tuzu ekleyin. İyice kavurun.
Kavrulunca üzerine krema ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir çorba kaşığı bal, bir tutam tarçın, bir tutam karabiber ekleyip kıvam alana kadar ateşin üzerinde karıştırın. Kıvama gelince üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve ocaktan alın.
Tenceredeki sosun içerisine fırından alınan kızarmış tavukları ekleyin. İyice harmanlayıp servis tabağına koyun. Minik tereyağı küpü, krema ve yeşillik ile sunuma hazırlayın.
|
|
Hint Tavuğu Tarifleri Hint Yemekleri
|
|