Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hint Yemekleri > Hint Usulü Kuzu Budu (1 adet - 58,558 defa bakıldı)

Hint Usulü Kuzu Budu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hint Usulü Kuzu Budu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60876
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2011
2,290 defa indirildi / yazdırıldı




3,5 kg'lık bir kuzu budu (yağları ayıklanmış)
12 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)
1 limonun kabuğu (ince soyulmuş)
5 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kimyon
8 karanfil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1+1/2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tuz
150 gr (1 su bardağı) badem (zarları soyulmuş)
4 çorba kaşığı toz şeker
250 gr (1+1/4 su bardağı) yoğurt
1 çay kaşığı safran (2 çorba kaşığı kaynar suyla karıştırılmış)

Kuzu budunun her yanını çatalla delip keskin bir bıçakla birkaç derin yarık yaptıktan sonra, rosto tepsisine yerleştirerek bir kenara bırakınız.
Sarmısak, limon kabuğu, limon suyu, kimyon, karanfil, zerdeçal, acı kırmızıbiber ve tuzu elektrikli harman makinasına (blender) koyup en hızlıda çalıştırarak püre yapınız. Kavanozdan püreyi sıyırıp, etin her yanına sürerek bir saat bekletiniz.
Bu arada badem, 2 çorba kaşığı şeker ve yoğurdun yarısını elektrikli harmanlama makinasına (blender) koyup kalın bir püre elde ediniz.
Püreyi küçük bir kaseye boşaltıp kalan yoğurdu ekleyiniz. Püreyi ete, baharatlı tabakanın üstüne sürüp, tepsinin üstünü kapayarak 48 saat buzdolabında bırakınız. Önce fırıılınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız.
Tepsiyi buzdolabından alıp etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyiniz. Geri kalan 2 çorba kaşığı şekeri etin üstüne serpiniz.
Eti fırında üstü açık olarak 20 dakika pişirdikten sonra, fırını orta sıcaklığa (180°C) getirerek 1 saat daha pişiriniz. Fırının sıcaklığını ılığa (170°C) getirip etin üstünü örtünüz ve ara sıra üstüne kaşıkla suyundan dökerek 4 saat daha pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, büyük bir kaşık ve çatalla eti kaldırarak bir alüminyum kağıda sararak tekrar fırına sürünüz.
Madeni bir kaşıkla tepsideki suyun üstünde biriken yağları alıp, kalan suya safranlı suyu ekleyiniz. Sıvıyı bir tencereye boşaltıp harlı ateşe oturtarak 15-20 dakika, su yarı yarıya azalana kadar, kaynatınız.
Eti fırından alıp, alüminyum kağıttan çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Sosunu üstüne döküp hemen servis ediniz.






Hint Usulü Kuzu Budu Tarifleri Hint Yemekleri



(1 adet Hint Usulü Kuzu Budu 58,558 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort