2 adet tavuk but (derisiz, kemiksiz, küp doğranmış)
Yarım paket Nuh’un Ankara kelebek makarna
1 adet acı Meksika biberi (çekirdekleri çıkarılmış, ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 adet arpacık soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet küçük domates (soyulmuş, küçük doğranmış)
100 ml krema
100 ml hindistancevizi sütü
1 çay kaşığı toz zerdeçal
½ çay kaşığı toz kimyon
½ çay kaşığı toz kişniş
4-5 dal taze nane yaprakları
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Soğan ve tavuklar sıcak tavada az zeytinyağı ile sotelenir.
Sarımsak ve Meksika biberi ilave edilir ve sotelemeye devam edilir.
Domates salçası, domates, krema, hindistancevizi sütü ve baharatlar eklenir. Kaynama noktasına gelen karışımın altı kısılır ve yavaşça pişirilir.
Başka bir tencerede makarna haşlanır ve sıcak olarak sosa eklenir, karıştırılır.
Taze nane ile servis edilir.

|