|
|
Hisar Sarması |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10504
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 250 gr küçük tavalık yağlı sosis, sosislerin sayısı kadar ince zar gibi kesilmiş kuyrukyağı dilimi, 1 dal adaçayı, 1/2 su bardağı zeytinyağı, yeteri kadar tuz.
Yapılışı: Sosislerin her biri iyice dövülmüş ve tuzlanmış, zar gibi ince kuyruk dilimlerine sarılır. Açılmamaları için de her sarma bir kürdanla tutturulur. Sosislerin sarılma işlemi sona erince tavaya adaçayı ve yarım bardak zeytinyağı koyulur. Yağ kızmaya başlayınca sarmalar içine atılır. Sarmaların her tarafı iyice kızarınca tavaya 1/2 bardak su dökülür ve kuvvetli ateşte tavanın ağzı açık olarak sosisler 15 dakika kadar pişirilir. Sosisler pişince suyuyla birlikte servis tabağına konup sıcak sıcak servis yapılır.
|
|
Hisar Sarması Tarifleri Et Yemekleri
|
|