|
Hışlı Fasülye (Kemah Erzincan) |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151674
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 kase kavurma
1 kase kurutulmuş domates
500 gr. haşlanmış fasulye
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
Tereyağı büyük bir tencereye atılarak eritilir.
İnce doğranmış soğanlar katılarak pembeleştirilmesi sağlanır.
Salça eklenerek birkaç dk. kadar daha kavrulur.
Kavurma, karabiber ve pul biber atılarak biraz kavrulduktan sonra fasulyeler ve kurutulmuş domatesler de eklenir.
Bu işlemden sonra 5-10 dk. kadar daha kavrulmaya devam edilir.
Son olarak 2 bardak su ilave edilerek tencere karıştırılır.
Kısık ateşte yarım saat daha pişirildikten sonra servis tabaklarıyla servis edilir.
Not: Hışlı fasülye; boyuna ve ince ince doğrandıktan sonra kurutulan yeşil fasülye.
|
|