https://migros.com.tr
250 gr. margarin
3 yumurta sarısı
1 limon
Tuz
Karabiber
Biraz brokoli
Biraz karnabahar
1 havuç
Biraz bürüksellahanası
1. Sebzeleri buharda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
2. Sos için, Ufak boy bir tencerede 250 gram katı yağı eritin.
3. Yanmamasına özen gösterin. 3 yumurtanın sarısını ayrı bir kasede ayırın.
4. Sıcak olan erimiş yağı azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyin ve bu sırada sürekli çırpın.
5. Yumurtalar ve yağ iyice karışınca, karışıma 1 limonun suyunu da ekleyin.
6. Ardından eklemek istediğiniz tuz, karabiber, acı bir sos veya baharatı da kattıktan sonra, biraz daha karıştırın. 7. Buharda pişmiş olan sebzelerinizin üzerine sosu dökün, etin yanında servis edin.
|