|
|
Horchata |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60891
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2011
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 çorba kaşığı osmancık pirinci
1 fincan kabuğu soyulmuş badem
1 parmak boyu kabuk tarçın
1 fincan toz şeker
Sağlam bir blender de öncelikle pirinci un haline getirmeniz gerekiyor, sakın pirinç nişastası kullanmayın o ayrı bu ayrı.
Ardından da şeker hariç tüm malzemeyi bir kaba koyup üzerine 2-3 fincan kaynar suyu döküp karıştırın ve oda sıcaklığında akşamdan sabaha bırakın.
Sabah elinizde bir şeye benzemeyen ama hoş kokan bir karışım olacak, bu karışımı tekrar blendere koyup pütürsüz bir bulamaç olana kadar döndürün durun, bu işlemde motorun gücüne göre üç-beş dakikanızı alır.
Ortaya çıkan bu bulamacı tel bir kevgirden süzmek gerekiyor, ancak kevgire boca edilmeden önce kevgirin tabanını 3-4 kat tülbentle kaplayın (aslında müslin bulursanız tek yada çift kat yeter). Bulamaca iki fincan ılık su ekleyip karıştırın ve süzün,iyice süzdükten sonra kollarınıza kuvvet tülbenti bohça gibi sıkıp arkada kalan posadan ne çıkarırsanız kardır.
Artık yapmanız gereken şeker ilave edip, 2 fincan daha su katmak. Şekeri istediğiniz kadar atabilirsiniz keza suyuda ancak kıvamı sütten daha ince olmazsa daha iyi olur. Buzdolabında soğutuncada orçata artık içmeye hazır hale gelir.
Not: Latin Amerika''nın bize sunduğu, buz gibi, nefis ve gerçekten çok farklı bir lezzet. Yapılışını bir blogta gördüm ve size orada yazanları aktarıyorum: Ben yaptım ve gerçekten leziz oldu, sizler de muhakkak denemelisiniz.
|
|
Horchata Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|