4 adet horoz bonfile
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 adet küçük boy taze zencefil
1 tatlı kaşığı gram masala
100 gr bulgur
25 gr kuru üzüm
5 sap taze kişniş
50 gr badem
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Yağı ısıtıp, soğan, sarımsak, zencefil, tuz ve karabiberi katın. Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek 1 tatlı kaşığı tarçını ve garam masalayı serpip, 2 dak. daha pişirin. Bulgur ve kuru üzümü karıştırın. Üzerine çıkıncaya kadar su gezdirin ve bulgur hafif kabarıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. dinlendirip, fazla suyu süzün. Bulgura, kavrulmuş soğan, kişniş ve bademleri katıp, iyice harmanlayın.Horoz bonfileleri yatay olarak, tek tarafı kopmayacak şekilde ikiye kesin. Açık olarak düz bir zemine yayın. Bonfilelerin yarısına hazırladığınız bulgurlu harcı paylaştırın ve boş parçayı üzerlerine kapatıp, hafifçe bastırın. Üzerlerine sana yağı sürüp, kalan tarçını serpin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak. pişirin. Haşlanmış patates veya sotelenmiş sebze ile birlikte servis yapın.
|