İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Horoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1,5 Su Bardağı Su
Temizlenen horoz yıkanır ve süzgüde bekletilir.
Taşlık ve yürek küçük küçük doğranır, yağda kavrulur ve üstüne doğranan soğanlar ilave edilir.
Soğanların rengi değişince tavaya salça konur ve kavurma işlemine devam edilir.
Birkaç dakika sonra tavaya pirinç, tuz, baharatlar ve ½ su bardağı su konur, kapak kapatılır ve pişirilir.
Suyunu çekince iç malzemesi tepsiye yayılır, tavlandıktan sonra horozun içine doldurulur ve dikilir.
Açık kalan kısımlara patates dilimleri yerleştirilir.
Horoz düdüklü tencereye konur, üstüne 1 su bardağı su dökülür ve pişirilir.
Not: Yörede bu tarif hindi veya avcılık ile uğraşanlar varsa ördek ile de uygulanıyor.

|