|
Höşmerim |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37002
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
2,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. teleme peyniri veya tutsuz manyas loru
2 adet yumurta
1 kahve fincanı irmik
2 bardak toz şeker (miktar isteğe göre değişebilir.)
Peynir, çelik tencereye koyularak kısık ateş üzerinde suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine irmik ve yumurta atılarak tekrardan karıştırılarak pişirmeye devam ediilir. En son sekeri atılıp karıştırılır.
|
Hoşmerim |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23622
Gönderme Tarihi: 04.May.2008
3,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tuzsuz lor
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Öncelikle tereyağı ve peyniri bir tencereye koyun. Peynir biraz eriyince içine şekeri ve unu ilave edin. Ağır ateşte karıştırarak pişirin. Bir miktar suyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve tencerenin kapağmı kapatıp, ateşten alın. 10 dakika beklettikten sonra üzerine ceviz serpip, ılık olarak servis yapın.
ML® Hoşmerim için tıklayın
|
Höşmerim |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17875
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
Malzemesi
1 kg tuzsuz lor peyniri
1 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı un
3 su bardağı tozşeker
Süsleme için:
Çamfıstığı
Lor peynirini tencereye alın. Orta ateşte 10-15 dakika tahta kaşıkla karıştırarak eritin, irmiği ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Tozşekeri ilave edip tencerenin dibi tutmaya başlayıncaya kadar karıştırmayı sürdürün. Helvayı servis tabaklarına alıp üzerini çam fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
|
Hoşmerim |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5570
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2006
2,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tuzsuz peynir
3 su bardağı toz şeker
1 yumurtanın beyazı
1 su bardağı irmik
Tuzsuz peyniri bir su bardağından az şekerle yoğurun. Yumurta beyazını ilave edip karıştırın, bu malzemeyi tenceresiyle birlikte ateşe oturtun, karıştırmaya devam edin. Peynirle şeker eridikten sonra 1 su bardağı irmik dökerek irimik sulanıncaya kadar karıştırdıktan sonra kalan şekeri ilave edin, helva kıvamına gelince yağlı yepsiye koyu fırına verin.
|
Höşmerim |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1351
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006
3,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. taze tuzsuz peynir (veya suyu süzülmüş süt kesiği)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1- Çatalla ezilmiş peynir veya süt kesiği hafif ateşte karıştırarak eritilir.
2- Un bir tencerede ve hafif ateşte karıştırarak çok açık pembe kavrulur.
3- Erimiş peynire, kavrulmuş un, şeker ilave edilip karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya kadar pişirilir.
4- Ateşten alınıp 10 dakika kadar kapak kapalı olarak dinlendirilir.
5- Dilimlenerek tabağa alınır.
|
|