|
|
Hünkar salatası |
|
Zümrüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17053
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
4,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcan
1 adet iri patates
40 gram mısırözü yağı
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
150 gram süzme yoğurt
75 gram mayonez
1 adet domates
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı isot biberi
Patlıcanların kabuğunu tamamen soyun. Tavla zarı iriliğinde doğrayın. Üzerine tuz serperek 15-20 dakika kadar bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kızgın sıvı yağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin. Salata için gerekli olan soslardan ilkini hazırlamak için tavaya 40 gram mısırözü yağını koyun. İnce kıyılmış soğan ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra kabuğu incecik soyulmuş sarı ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun.
Defne yapraklarını ve biber salçasını ilave edin. Ağır ateşte 20-25 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra bir kenarda bekletin. İkinci sos için yoğurdu, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve mayonezi bir kapta karıştırın.
Patlıcanı, patatesi, biberli sosu, yoğurtlu sosu, ince kıyılmış dereotunu, isot biberini ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Geniş bir salata tabağına aktarın. Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
ML® Hünkâr Halkası (görsel)
|
|
Hünkar salatası Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|