1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
100 gr kıyma
1 ufak soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır; soğan rendelenir, kıyma, tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır. Dinlenen hamur tek hamur olarak oklavayla açılır. Ortadan kesilir. Kesilen düz kısma, için yarısı konur, rulo yapılır. Diğer hamur da aynen yapılır. Serçe parmak kalınlığında kesilir. Tencereye 7 su bardağı su ve tuz konur, kaynayınca rulo hamur parçaları atılır. Hamurlar yukarı çıkana kadar pişirilir. Tavada salça tereyağı, salça ve nane yakılır. Pişen çorbaya katılır ve karıştırılır.
|