16 adet hurma
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker
Hamur için:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Un
Kızartma yağı
Şerbet için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Evvela şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hurmaların çekirdekleri alınır, rondoya atılır. Üzerine ceviz ve şeker ilave edilir, çekilir. Karışımdan misket kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve undan krep hamurundan biraz daha koyu olacak kıvamda bir hamur yapılır. Tavaya derin yağ konur, iyice kızınca hurma topları hamur karışımına batırılır, çıkarılır ve kızgın yağa atılır. Kıpkırmızı olana kadar kızartılır ve soğuk şerbete atılır. 15 dakika sonra şerbetten alınır ve ikram edilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.07.2024
|