|
|
Hürrem Sultan |
|
gülkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2012
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82229
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ali Güler
1 Kg. Yağsız ve sinirsiz Tranş eti
4 Kase Kültür Mantarı
1 Adet Soğan
2 Adet Sivri Bİber
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Salça
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Adet Limon
3 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Adet Patates
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Kültür mantarlarını yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim. Daha sonra mantarları dörde bölelim, bir tencereye alıp suyunu çekene kadar çevirelim.
Başka bir tencereye yağı koyup kızdırdıktan sonra eti ve küp doğranmış soğanı ilave edelim, pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra salçayla birlikte biraz su, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirelim. Pişen yemeği fırın tepsisine boşaltalım. Üzerine domates ve biberleri kuşbaşı doğradıktan sonra tepsinin üzerini folyoyla kapatıp 60 dereceli ısıtılmış fırında 30 dakika bekletelim.
|
|
Hürrem Sultan Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|