|
|
İç Bezelye Silkmesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96296
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
1,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g iç bezelye
250 g orta yağlı kuşbaşı koyun göğüs eti
150 g tereyağı veya kuyruk yağı
1 adet iri soğan
2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su
Ayıklanan iç bezelyeler tereyağında kızartılır, alınır.
Aynı tavada etlerde pembeleştirilerek alınır.
Halka doğranmış soğanlar da aynı yağda pembeleştirdikten sonra domates veya salça eklenir, birkaç kez çevrilir ve ateşten alınır.
Ayrı bir tencereye sırayla etler, bezelyeler, salçalı soğanlar ve sıcak su koyulur.
Tuz ve biber de eklendikten sonra kapağı kapatılır.
Tencere arada yanlarından tutularak silkelenmek suretiyle hafif ateşte pişmeye bırakılır.
Suyu çekilip yağı kalıncaya kadar pişirilir.
|
|
İç Bezelye Silkmesi Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|