|
|
İç Pilav (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45454
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2009
4,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
3 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. antepfıstığı
Karabiber
Tuz
Üstünün malzemesi:
500 gr. yağsız kıyma
100 gr. çamfıstığı
100 gr. badem içi
Badem sıcak suda haşlanarak kabukları soyulur. Yağda kavruluro Delikli kepçeyle tavadan çıkarılır. Çam fıstığı aynı şekilde hazırlanır. Antep fıstıkları kabukları soyulmak için haşlanır. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulup tuz, karabiber ve diğer malzemeler ilave edilir. Diğer tarafta pilav pişirilerek bir servis tabağına konulur. Kıymalı malzeme sıcak olarak pilavın üstüne yayılarak yerleştirilir.
|
|
İç Pilav (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|