|
|
İç Pilav (Şanlıurfa) |
|
mızrap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130280
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
1,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ kg pirinç
1 adet kuzu ciğeri
½ su bardağı sadeyağ
1 adet büyük boy kuru soğan
1 paket çam fıstığı (snober)
1 paket kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karışık baharat
1 litre su
Tuz
Tencereye yağ boşaltılıp ateşe konulur. Isınan yağa atılan çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavrulup bir tabağa alınır. Aynı tencereye saçak doğanmış soğanlar ve küçük doğranmış ciğerler atılarak pembeleştirilir. Pirinçler yıkanıp tencereye alınır, kavrulur. Su ilave edilip kuş üzümü, baharat ve tuz konularak kısık ateşte pişirilir. Ateşin altını kapatmaya yakın çam fıstıkları ilave edilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır, bostanayla yenir.
|
|
İç Pilav (Şanlıurfa) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri
|
|