|
|
İç Pilavlı Bütün Piliç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108882
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2015
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1 adet tavuk
150 gr. baldo pirinç
25 gr. dolmalık fıstık
20 gr. kuş üzümü
20 gr. kuru üzüm
30 gr. yaban mersini
3 gr. toz tarçın
5 gr. yenibahar
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
40 ml. zeytinyağı
200 ml. su
Biraz ip
1. Soğanı tavada zeytinyağı ile soteleyin, dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurun.
2. Ardından pirinci ilave edin ve biraz daha kavurup, tüm baharatları ve doğranmış kuru meyveleri ekleyip suyu koyun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
3. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ekleyin.
4. Pişen iç pilavı tavuğun içini açıp doldurun, ip ile gösterilen şekilde bağlayın ve ilk 10 dakika 200 daha sonra 180 derecede tavuk tamamen kızarana kadar pişirin.
|
|
İç Pilavlı Bütün Piliç Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|