3 armut
150 gram esmer şeker
160 gram tereyağı
3 yumurta
100 gram ricotta peyniri
300 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı badem esansı
2 yemek kaşığı badem tozu
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Çırpmaya devam ederken birer birer yumurtaları, ricotta peynirini, vanilyayı, badem tozunu ve esansı ekleyin. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Saplarının kopmamasına özen göstererek ikisini boylamasına ikiye bölün. Kalan armudu yine boylamasına üçe bölün.
Dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serin. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Üzerine kenarlarından 3 cm boşluk kalacak şekilde armutları ikişer santim arayla uzunlamasına yerleştirin. Kalan harcı da üzerine dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1 saat 15 dakika pişirin.
|