Patlıcan Marinesi İçin:
Bostan patlıcanı
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Sarımsak tozu
İçim Labne Sosu İçin:
İçim Labne (3/4 kaşık)
İçim Yoğurt (1/2 yemek kaşığı)
Taze soğan
Kapya biber
Kornişon turşu
Maydanoz
Dereotu
Yağda kavrulmuş susam
Sarımsak rendesi
Domates Sos İçin:
1/2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsak rendesi veya tozu
Tuz
Kekik
Karabiber
Zeytinyağı
Toz şeker
Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve 1,5-2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
Patlıcanları acı suyunun gitmesi için 10 dakika tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları sudan çıkarıp havlu kağıdın üstüne koyarak kurulayın.
Zeytinyağı, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırarak patlıcan marinesi için sosu hazırlayın.
Patlıcanları hazırlanan sosa bulayın ve tost makinesinde kızarana kadar pişirin.
Taze soğan, kapya biber, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın.
İçim Labne ve İçim Yoğurt’u ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine hazırladığınız taze soğan, kapya biber, kornişon turşu, maydanoz, dereotu, yağda kavrulmuş susam ve sarımsak rendesini ekleyerek sosu hazırlayın.
Tavaya zeytinyağı ve sarımsak rendesini koyup üzerine domatesleri rendeleyin.
Üzerine kekik, karabiber, tuz ve hatta bir fiske şeker koyun.
Üzerine salçayı ve gerekirse akışkanlığı sağlamak üzere çok az su ekleyin.
Sosu ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
Sonra sırasıyla; ızgara patlıcan, üzerine İçim Labne’li sos koyarak kule yapın.
En üste de kekikli domatesli sosu koyarak son dokunuşu yapın.
|