150 gr margarin
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
Yarım paket İçim Labne Peynir
2 su bardağı İçim Süt
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
(Mevsim meyveleri) muz, kivi, portakal
İsteğe bağlı olarak 1 paket tart jölesi
Margarin, yumurta, şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Diğer tarafta tüm krema malzemelerini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra bir kenara alıp soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra İçim Labne Peynir ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tart kaplarını yağlayıp unlayın. Hamuru merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Çay tabağı büyüklüğünde kesip kalıpların içine yerleştirin. (Fırına vermeden önce biraz buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.) Ortalarını birkaç yerinden çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Tartları kalıptan çıkardıktan sonra üzerlerine bir kaşık yardımıyla krema koyun. Seçtiğiniz mevsim meyvelerini arzu ettiğiniz şekilde kesip yerleştirin. Eğer arzu ederseniz paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış jöleyi son olarak gezdirerek servis edebilirsiniz.
|