2 adet kumpirlik patates
1 paket İçim Şef Krema
8 dilim İçim cheddar peynir
70 gr sucuk
3-4 ince dal yeşil soğan
2 tatlı kaşığı hardal
2 avuç turşu
2 çay kaşığı karabiber
Yaklaşık yarım kiloluk 2 patatesi önce pişirme kağıdına sonra alüminyum folyoya sarıp, fırının en altına yerleştirin. Fırın tepsisini hemen üzerindeki bölüme ters bir şekilde yerleştirin ki kumpir fırını etkisi yaratsın.
230 derecede altlı üstlü modda 1 saat 30 dk pişirin.
Patatesler pişince, tabağa alıp ortadan yarın.
İçlerine küp küp doğranmış 4 dilim cheddar peyniri ve 100 ml, yarım paket, kremayı pay edip karıştırın.
Ardından içlerine 1’er çay kaşığı hardal, 1’er avuç küp küp doğranmış karışık turşuyu koyun ve karıştırın.
Kalan kremayı kasede biraz kalınlaşana kadar çırpın. Yine akışkan bir kıvamı olacak ancak koyduğunuz yerden akıp gitmeyecek.
Kalan 4 dilim cheddar peynirini yine küp küp kesip, üzerine serpin.
Küp küp doğrayıp tavada kavurduğunuz 70 gr sucuğu ve incecik doğranmış 4 dal yeşil soğanı da koyunca kremalı kumpiriniz hazır.
|