250 gr kuskus
500 gr mantar
100 ml İçim Şef Krema
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 bağ fesleğen
100 gr İçim Beyaz Peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dolu çay kaşığı tuz
1 litre et suyu
Orta boy bir tencereye 1 litre et suyunu koyup biraz tuz ekleyin. Kaynayınca içine 250 gr, yarım paket kuskusu ekleyin ve 6-7 dakika haşlayın.
Diğer tarafta, geniş ve büyük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
İçine piyazlık doğranmış 1 adet soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
Ardından küp küp doğranmış 500 gr mantarı ekleyin.
İnce ince dilimlenmiş 4 diş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Pişen kuskusu tavaya alın ve kuskusları da biraz kavurun.
Arada haşlama suyundan da mutlaka tavaya ekleyin ve tavaya yapışan lezzetleri sıyırın.
100 ml, yarım paket İçim Şef Kremayı tavaya koyun ve karıştırın.
Küp küp doğradığınız 100 gram İçim beyaz peyniri de ekleyin.
Tavanın altını kapatıp, 2 bağ fesleğeni ince ince doğrayın, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 dolu çay kaşığı tuzla birlikte tavaya ekleyin ve karıştırın.
|