½ bayat baget ekmek
1 paket İçim Şef krema
2 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 çay kaşığı vanilin
Akçaağaç şurubu
Sosu için:
½ paket İçim Şef krema
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı kakao
Bayatlamış ama taş gibi sert olmamış 2 günlük yarım baget ekmeği 1,5 cm kalınlığında dilimleyin
1 paket İçim Şef kremayı, 2 yumurtayı, 2 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilini ufak bir tepside iyice çırpın.
Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp her tarafı iyice karışımı çekene kadar yaklaşık 1 dakika bekletin.
Tavanın altını açın, 1 çay kaşığı tereyağını eritip ısıtın. Sosu iyice çekmiş ekmekleri tavaya koyup güzelce renk alana kadar iki tarafını da 1’er dakika pişirin.
Sosu için, küçük bir sos tenceresine ½ paket İçim Şef krema koyun. 1 yumurta sarısı, vanilya ve 1 çorba kaşığı toz şeker ekleyip çırparak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 3-4 dakika sonra güzelce kalınlaşacak ve sos kıvamı alacak. Sosun yarısını ayırıp kalan yarısına 1 çay kaşığı kakao ekleyin ve onu da iyice karıştırın.
Yumurtalı ekmeklerin üzerine akçaağaç şurubu veya hazırladığınız soslardan döküp afiyetle yiyin.
|