200 gr İçim Tereyağı
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
2 adet yumurta
Harcı için:
1,5 su bardağı İçim Süzme Beyaz Peynir
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Susam veya çörekotu
1 yumurta sarısı
Oda sıcaklığına getirilmiş İçim Tereyağı, un kabartma tozu ve bir tanesinin sarısı ayrılmış yumurtaları karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Derince bir kapta İçim Süzme Beyaz Peynir, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile tuz, karabiberi karıştırarak bir iç hazırlayın.
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak avucunuzda açın. Açtığınız hamurların içine harçtan koyarak hamurun kenarlarından birleştirerek kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175’lik derecelik fırında pişirin.
|