2 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
2 tane kemer patlıcan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tane kuru Arnavut biberi veya 1 adet kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Yanında:
Çıtır gevrek
2 patlıcana bıçakla delikler açın. Patlıcanları ister ocakta ister közmatikte közleyebilirsiniz. Kontrollü bir şekilde patlıcanları her tarafı yumuşayana kadar közleyin.
Közlenen patlıcanları geniş bir kâseye alın ve üzerini kapatıp birkaç dakika terletin. Bu sayede patlıcanlar daha kolay soyulacak.
Kabuklarını soyun ve bıçak ile küçük parçalar olacak şekilde gelişigüzel kesin.
2 çorba kaşığı İçim süzme yoğurt, 1 diş sarımsak püresi, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve patlıcanları iyice karıştırın. Karışımı sunum tabağına yayarak yerleştirin. Ortasında bir boşluk bırakmaya dikkat edin.
1 adet kırmızı acı biberi ince halkalar halinde kesin. Dilerseniz suda bekletilmiş kuru Arnavut biberi de kullanabilirsiniz.
Ardından 1 çorba kaşığı tereyağını eritip biberleri içine ekleyin. Kaşıkla havalandıra havalandıra karıştırın. Böylece biberlerin daha uzun sürede kavrulması ve güzelce köpürmesi sağlanır. İçerisine 1 çay kaşığı toz biber ekleyin. Yaklaşık 1,5 dk kavurduktan sonra sunum tabağında bulunan patlıcanlı atomun üzerine gezdirin.
|