2 su bardağı yulaf
2/3 yemek kaşığı bal
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet kırmızı elma püresi
150 gr İçim Yoğurt
İçim Yoğurt dışında tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayılır, 150 derecede yaklaşık 25 dk pişirilir.
Her 10 dk da bir fırının kapağı açılıp karıştırılır.
25 dk sonunda fırından çıkarılıp, soğuması için tezgâha bırakılır.
Tamamen soğuduğu zaman, içine istediğiniz kavrulmuş kuruyemişler konulur. İsteğe göre; hurma, kayısı, ceviz, fındık, üzüm, kuş üzümü, dut kurusu, kabak çekirdeği…
Soğuyan granola yoğurdun içine konulup karıştırılır. Afiyet olsun.
Not: Granolanın çıtır çıtır olması iyice soğutmaya ve saklama kabımızın hava almamasına bağlıdır. Yoğurdun bir kısmına chia da karıştırsanız, daha da tok kalmanızı sağlayacaktır.
|