Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İçli Bulgur Pilavı (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İçli Bulgur Pilavı (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc102826
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014
2,925 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz efendim
bu bölümümüzde Gaziantep'e uzanacağız
ve "İçli Bulgur Pilavının" yapımını paylaşacağız
isterseniz önce gerekli malzemelere bir gözatalım
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salça
1 çay bardağı antepfıstığı
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
ve 3,5 su bardağı su
artık içli bulgur pilavının yapımına geçelim
öncelikle soğanlarımızı ince doğrayarak başlayalım
tencereyi ateşe yerleştiriyoruz
kıymayı ekliyoruz
önce yağsız olarak kısa bir süre karıştırıyoruz
kıymamızın rengi değişmeye başladı
şimdi tereyağımızı ilave ediyoruz
bir süre de tereyağı ile kavuruyoruz
kıyma sulanmaya başladı, artık çok ince doğradığımız soğanı ekleyebiliriz
iyice sıyıralım, biliyorsunuz "israf haramdır"
şimdi soğan yumuşayana kadar kavuracağız
biz kapak kullanmayı öneriyoruz
5-6 dakika bu şekilde pişsin
çok güzel pişmeye devam ediyor
tencereyi arka ocağa alalım
öne büyük bir tencere alalım
sıvıyağı ve salçayı ilave edelim
ve birkaç dakika çevirelim
salçamızın kokusu gitti, tuzun yarısını buraya ilave ediyoruz
3,5 su bardağı suyumuzu da katıyoruz
ve kaynamaya bırakıyoruz
salçalı su kaynamaya başladı, şimdi yıkadığımız pilavlık bulgurumuzu da ilave ediyoruz
şöyle bir karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz
arkada içimiz pişiyordu
evet çok güzel pişmiş
şimdi; cevizi...
fıstığı ilave ediyoruz
birkaç tur da bu şekilde karıştırarak kavuruyoruz
şimdi kalan tuzumuzu...
karabiberimizi...
ve kuru nanemizi de ilave ediyoruz
artık yavaş yavaş mutlu sona doğru ulaşacağız
şimdi kapağı kapatalım, ateşi de kapatalım bekleyeceğiz
bulgurumuz suyunu bir hayli çekti
içimiz de burada demlendi
şimdi artık kavuşacaklar
güzelce sıyıralım
alt-üst edelim
kapağını kapatalım, ateşi de kapatalım
ve yarım saat demlendirelim
yarım saat sonra
içli bulgur pilavımız artık servise hazır
mis gibi kokuyor, inanın lezzeti de bir o kadar güzel
Gaziantep'de yarı yarıya firik kullanılarak hazırlanıyor
ve arzuya göre iç sadece üstünde bırakılıyor
yani bizim karıştırdığımız gibi karıştırılmıyor
ama biz homojen bir lezzet olsun istedik ve karıştırdık
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
Gaziantep'e özgü güzel bir pilav tarifi paylaştık
"İçli Bulgur Pilavının" yapımını öğrendik
en kısa sürede denemenizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın...






İçli Bulgur Pilavı (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri



(1 adet İçli Bulgur Pilavı (görsel) 23,078 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort