200 gr margarin
2 adet tavuk göğsü
1 adet zar şeklinde doğranmış domates
1 adet rendelenmiş havuç
4 adet ince kıyılmış taze soğan
2 diş sarımsaklar rendemiş
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tepeleme tuz
1 çay kaşığı tepeleme karabiber
Hamuru için:
2 su bardağı tavuk suyu
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı süt
2 su bardağı Galeta unu
250 gr margarin
Tavuk göğüsleri haşlanır, didiklenir. Doğranmış domates, taze soğan, rendelenmiş havuç , sarımsak rendesi, ince kıyılmış maydonoz , didiklenmiş tavuk etleri bir kapta karıştırılır. Üzerlerine 1 yemek kaşığı sana yağı ertilmis 1 yemek kaşığı tavuk suyu ve tuz, karabiber eklenir.Başka bir kaba un dökülür, ortası açılır ve soğumuş tavuk suyu ile 1 yemek kaşığı ertilmiş yağ eklenir. Hamur yapışmaz bir kıvama gelinceye dek yoğurulur.
20 dakika bekletilir. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde tıpkı poğaça yapar gibi açılır. Ortasına malzeme konulur ve kenarları üste getirilerek bohça gibi katlanır. Bu işlemi yaparken hamurun yırtılmamasına ve tamamen kapalı olmasına özen gösterilmelidir. Hamurun şekli armuta benzemektedir.Başka bir kapta 1 yumurta 1 yemek kaşığı süt ile çırpılır. Bohça halindeki hamurlarımız önce bu karışıma batırılır ardından galeta ununa bulanarak kızmış yağda kızartılır.
|