|
|
İçli Tavuk |
|
papaya
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc27211
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008
2,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (6 kişilik):
1 adet tavuk
1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış
2,5 su bardağı pirinç
1 diş sarımsak, dövülmüş
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı salça
2,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Karabiber
tuz
Yapılışı:
Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dk. pişirin. Tavuğun şeklini bozmadan göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın. Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin. Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın. Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2, 5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin. Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dk. kadar pişirin. Pilava karabiber serperek koyup 20 dk. dinlendirin. Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun. Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarımsağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün. 150° C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dk.) pişirin. Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın.
|
|
İçli Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|